Sociologiske perspektiver på ledelse: Hvordan medarbejdere påvirker hinanden og stemningen på arbejdspladsen?
Vi kender det alle: Vi kan være i godt humør, motiverede og fokuserede, men så pludselig er der noget eller nogen, der dræber energien i rummet. Hvad er der på spil i sådanne situationer? Og hvordan kan du bruge sociologisk forskning og redskaber til at skabe en positiv stemning og et stærkt fællesskab, privat såvel som professionelt?
Vi ved at menneskers ydeevne og produktivitet vokser eksponentielt med graden af vores glæde, balance og kvaliteten af sociale relationer. Og humør smitter i relationer, både negativt og positivt. Dette foredrag af sociolog og ledelsesrådgiver Rikke Østergaard tager udgangspunkt i bestsellerbogen Vi havde en fest, men så kom Preben og er målrettet sundhedsfaglige på alle niveauer i organisationen. Rikke arbejder nationalt og internationalt og trækker på sin brede teoretiske og praktiske erfaring fra bl.a. indsatser i den offentlige sektor, herunder indenfor sundhedsområdet. Foredraget er solidt funderet på sociologien omkring, hvordan følelser smitter, når mennesker er sammen samt den nyeste hjerneforskning på området. Du får nye perspektiver på stress, konfliktløsning og samarbejde samt indblik i, hvordan du undgår følelsesmæssig forurening på din arbejdsplads (og andre steder i livet). Og du får redskaber til, hvordan du kan løfte stemningen fra negativitet og stress til motivation og optimisme.
Foredraget giver bl.a. svar på følgende spørgsmål:
• Hvordan smitter følelser – og hvad er sammenhængen mellem følelsesforurening og stress?
• Kender du tre ledertyper, der med sikkerhed skaber dårlig stemning på arbejdspladsen?
• Hvordan kan du som leder være med til at styre stemningen i afdelingen – fra negativ til positiv?
Rikke Østergaard
Rikke Østergaard er sociolog, ledelsesrådgiver og forfatter til tre bestsellerbøger, Sluk Emhætten (2016), Tak (2017) og Vi havde en fest på arbejdet, men så kom Preben… En guide til, hvordan du stopper følelsesmæssig forurening på jobbet (2021). Rikke er en yderst erfaren foredragsholder, og hun benyttes ofte som ekspert i forskellige medier og på konferencer i ind- og udland. Hun er underviser på nogle af landets førende bestyrelses- og ledelsesuddannelser, samt gæstelektor på fx University of Sydney og CBS. Rikke har rådgivet og samarbejdet med en lang række store organisationer, offentlige såvel som private, herunder Sundhedssektoren i Danmark og Færøerne (hospitaler, psykiatrien og behandlingssteder), Kriminalforsorgen, DR, Danske Bank og Novo Nordisk.