James Høpner

Den uperfekte leder: Hvorfor vi snubler og hvordan sårbare sider af dit lederskab kan blive en styrke?

Der er store forventninger – særligt blandt de politisk valgte – til hvad ledere kan gøre for sundhedsvæsnets alsidige udfordringer. Og i store dele af ledelseslitteraturen er der skabt en forestilling om lederen som den klogeste og mest fremsynede. Den der har overblikket, er i balance, ser alt og kan tænke sig til de bedste løsninger. Men i den virkelige verden er det sjældent at ledelse og ledere kan leve op til så store forventninger. De fleste af os er uperfekte ledere – mennesker der falder i benspænd!

Foredraget tager udgangspunkt i James Høpner’s bog, Den uperfekte leder – meningsskabelse og benspænd i en verden på farten, kåret af Børsen som en af årets bedste ledelsesbøger i 2021. Med afsat i egne uperfekte ledererfaringer og ledelseslit­teraturens store tænkere tegner James Høpner et billede af lederlivet, som det tager sig ud for de fleste helt almindelige ledere – et uperfekt og til tider ensomt liv med tvivl, bekymringer, tun­ge beslutninger, nederlag og hårdt arbejde, men også glæder, triumfer og privilegier. Det er nødvendigt, at vi gør op med idealet om perfekte ledere, og at vi er realistiske i vores blik på ledelse. Ledelse handler om mennesker, der leder andre mennesker. Med alt, hvad det så indebærer.

Foredraget giver bl.a. svar på følgende:

  • Hvilke forestillinger bærer vi ledere rundt på – og som ofte ligger et godt stykke fra de flestes hverdag?
  • Hvilke typiske benspænd forhindrer os i at være de perfekte ledere, som vi stræber efter at være?
  • Hvordan kan vi leve et bedre liv som uperfekte ledere ved at gøre op med idealerne, være mere nærværende og lade andre komme til fadet?

James Høpner

James Høpner har mange års ledelseserfaring og er efteruddannelseschef i Praktiserende Lægers Organisation (PLO). Han er derudover bestyrelsesformand på Gotvedinstituttet og forfatter til en række bøger og artikler om ledelse, modstillinger og meningsskabelse. Blandt andet bøgerne, Modstillinger i ledelse (2017),

Meningskabelse, organisering og ledelse (med Sverri Hammer, 2019) samt senest den anmelderoste bog, Den uperfekte leder – meningsskabelse og benspænd i en verden på farten (2021), som Børsen kårede som en af årets bedste ledelsesbøger i 2021.