Vibeke Lunding-Gregersen og Henrik Tingleff

Hjernen på overarbejde – skab trivsel og balance med compassion

Vibeke Lunding Gregersen og Henrik Tingleff

Vibeke og Henrik stiller spørgsmål til om den måde vi sammen har indrettet vores moderne samfund på er holdbar? Om vi er nået dertil, hvor menneskelige hjerne ikke længere kan følge med? Om vi kan blive ved med ukritisk at optimere, udvikle og forandre? Alt sammen uden at tage hensyn til den vigtigste ressource vi har: Menneskehjernen!

Foredraget beskriver, hvordan menneskehjernen er udfordret i det moderne (arbejds)liv, hvordan vores trivsel, performance og balance påvirkes og hvilke omkostningerne det har både for den enkelte og for vores samarbejde, arbejdskultur og samfund. 

Vibeke og Henrik beskriver med udgangspunkt i videnskabelige data, hvordan compassion er en unik menneskelig egenskab og overlevelsesstrategi, der giver os en naturlig vej til at skabe trivsel og bæredygtig performance. Privat og professionel. 

Afslutningsvis præsenteres deltagerne for nogle enkelte let tilgængelige gode råd og strategier til at give hjernen bedre arbejdsbetingelser i hverdagen. Som leder og som medarbejder. Sammen og hver for sig.

Vibeke Lunding-Gregersen og Henrik Tingleff er begge autoriserede psykologer og partnere i deres fælles virksomhed Mindwork. De er forfattere til bogen Hjernen på overarbejde – derfor er compassion vores vej til et bæredygtigt liv og samfund og værter på podcasten af samme navn.

Begge er efterspurgte undervisere og foredragsholdere, ligesom de deltager i internationalt udviklings- og forskningssamarbejde. Til dagligt arbejder de med lederudvikling, medarbejderudvikling, trivsel og forebyggelse i både offentlige og private organisationer. Siden 2014 har compassion i højere og højere grad fået indflydelse på deres virke, og tilgangen er i dag det bærende element i arbejdet med både individer, grupper, ledere og organisationer.

Foredraget vil bl.a. give svar på følgende

Hvilken betydning har compassion for mennesket – som individ og art? 

Hvorfor har arbejdspladser med fokus på compassion lavere medarbejderomsætning og bedre performance?

Hvordan kan viden om hjernens funktion bruges i hverdagen?

Hvordan genkender man en hjerne i ubalance?Hvad er compassion, og hvordan kan det omsættes til praksis?