Rasmus Willig

Afvæbnet Kritik

Rasmus Willig

På Sundhedskonferencen Sjælland 2016 holder Rasmus Willig oplæg med udgangspunkt i sin seneste bog, Afvæbnet Kritik.

Ifølge Rasmus Willig, er der noget helt alvorligt i vejen med den offentlige arbejdskultur. Bogen er skrevet på baggrund af et datamateriale bestående af hundredevis af svar, som offentligt ansatte er blevet mødt med, hvis de har rejst kritik. Resultatet af undersøgelsen er, at offentlige ansattes kritik ikke bliver imødekommet, men i stedet ”lukket ned” – og endnu værre – vendt mod dem selv.

Ifølge Rasmus Willig skaber sådanne forhold frygt, angst og usikkerhed. Endvidere er kritik forudsætningen for et levende demokrati samt den drivende kraft for forandring indenfor social- og sundhedssektoren. Rasmus Willigs oplæg på Sundhedskonferencen vil fokusere på, at forudsætningerne for at kunne ytre kritik ofte bliver glemt – og det er ikke godt! Forudsætningerne for kritik bør være tilstede for at offentligt ansatte kan indgå i et godt arbejdsmiljø såvel som samarbejde på tværs af institutioner og professioner.

Rasmus Willig

Rasmus Willig er en meget efterspurgt og fra offentligheden kendt forsker og skarp debattør. Rasmus Willig har en ph.d. i sociologi og er lektor ved Institut for Samfund og Globalisering på Roskilde Universitet. Han er tidligere formand for Dansk Sociologforening. Rasmus Willig, som er forfatter til en række bøger, og han har desuden skrevet fast for dagbladet Information og er endvidere en af arkitekterne bag Politikens kritiker- og debattørskole.

Rasmus Willig medvirkede ved Sundhedskonferencen 2017 Sjælland

Rasmus Willig medvirkede ved Sundhedskonferencen 2016 Jylland