Christian Ørsted

Psykologisk tryghed – en livsvigtig ressource og et fælles ansvar!

Vi løber hurtigere og hurtigere – og når de krav vi møder samtidig er skiftende, modstridende og komplekse sætter det både opgaveløsning og fællesskabet på prøve. Christian Ørsted er fagredaktør på den danske udgave af Havard professor Amy C. Edmondsons bestsellerbog, Den frygtløse organisation (2020). I dette foredrag folder han begrebet Psykologisk tryghed ud, og viser os, hvordan vi kan øge trygheden i organisationen.

Psykologisk tryghed eller sikkerhed er en helt afgørende ressource i forhold til innovation og samarbejde. Og psykologisk tryghed er afgørende i forhold til at forebygge fejl såvel som at kunne håndtere fejl, når de opstår. Psykologisk tryghed handler om troen på, at vi kan tale med hinanden om det, der er svært: Om fejl, tvivl, spørgsmål, uenigheder og nye idéer. At vi kan tale uden at frygte, at vi træder andre over tæerne eller taber ansigt. Det handler om at hjælpe hinanden – og psykologisk tryghed er et fælles ansvar. Både ledere og medarbejdere er med til at skabe en kultur præget af psykologisk tryghed, hvor vi respekterer og samarbejder – også med mennesker, der tænker anderledes end os selv.

Christian Ørsted har arbejdet med psykologisk tryghed siden 2014, og han har hjulpet en lang række danske virksomheder og offentlige myndigheder med at implementere psykologisk tryghed. Christian Ørsted præsenterer og diskuterer fænomenet psykologisk tryghed på Sundhedskonferencen og bidrager med konkrete værktøjer til, hvordan du og dine kolleger kan implementere psykologisk tryghed i jeres organisation.

Foredraget vil bl.a. give svar på følgende spørgsmål:

  • Hvad er psykologisk tryghed, og hvorfor er det en livsvigtig ressource i en organisation – ikke mindst i sundhedssektoren?
  • Hvorfor er psykologisk tryghed afgørende for daglig opgaveløsning, resultater og udvikling – og hvordan bidrager psykologisk tryghed til øget trivsel og samarbejde på tværs af fagligheder både internt og eksternt?
  • Hvordan kan man tage temperaturen på psykologisk tryghed i en arbejdsgruppe, og hvordan taler man om – og handler på – det der kommer frem?

Christian Ørsted

Christian Ørsted er cand. merc., internationalt anerkendt ledelsesrådgiver og forfatter til bestsellerne Livsfarlig ledelse (2013) og Fatale forandringer (2020). Christian er endvidere ekstern lektor på CBS og fast klummeskribent på Berlingske Business samt ikke mindst fagredaktør på den danske udgave af Harvard professor Amy C. Edmondsons seneste bestsellerbog, Den frygtløse organisation (2020). Amy C. Edmonson er af organisationen Thinkers50 kåret som verdens tredje mest indflydelsesrige ledelsestænker og modtog i 2019 ”Breakthrough Idea Award”.

Christian holder foredrag og workshops om ledelse, arbejdsmiljø og organisationsudvikling og har rådgivet en lang række danske og internationale virksomheder, bl.a. Novo Nordisk, A.P. Møller – Mærsk, LEGO, Microsoft, Coca-Cola, Røde Kors og ministerier, styrelser og kommuner.

Se mere på www.christianorsted.dk